Kanizsa önkormányzat területén 2009 nyarán kezdte el a szabadkai Caritas a házi ápolási szolgálat kiépítését. A házi ápolási szolgálat hivatalosan 2009.08.07-én kezdett el működni, Kanizsa és Horgos területén. A szolgálat szervezésében aktívan részt vettek a Kanizsai Önkormányzat képviselői, valamint a helyi Vöröskereszt, Szociális Védelmi Központ, Kanizsai Egészségház, a Szociális Szolgáltatásokat Nyújtó Központ, valamint a Caritas Szabadka képviselői.

Caritas Szabadka megnyert egy közmunka pályázatot a Tartományi Munkaügyi, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságnál. Ez a projektum négy foglalkoztatott részére, hat hónapig tette lehetővé a munkát. A Kanizsai Önkormányzat a Vöröskereszt épületében biztosított irodát a szolgálat részére. Az iroda kitűnő és könnyen megközelíthető helyen van.

Kanizsán a házi-ápolási szolgálat négy foglalkoztatottal indult, akik 50 idős, beteg és rokkant személyt láttak el. 2011. 08. 01-én a szolgálat további öt munkatárssal bővült. Így 2011 végén a házi-ápolási szolgálat több száz rászoruló ember mindennapját tette könnyebbé, szebbé, élhetőbbé. Ekkor már a Caritas szolgáltatásai Kanizsán, Horgoson, Martonoson, Oromon, Oromhegyesen és Kispiacon is elérhetők voltak.

A kezdeti projektből a szolgálat kerékpárokkal, vérnyomásmérőkkel, egészségügyi fogyóeszközökkel és telefonokkal lett felszerelve.