2021-2-HU01-KA210-YOU-000049546

2023.01.25.

A projektben önkénteseket foglalkoztató szervezetek bevonásával arra törekszünk, hogy a FIATALOK TÁRSADALMI RÉSZVÉTELÉT ERŐSÍTSÜK önkénteskoordinátoroknak szóló online kézikönyvvel és transznacionális gyakorlatorientált workshop keretében. A gyakorlati készségek fejlesztése és a kiadvány tartalma a három Erasmus+ prioritást (inklúzió, fenntarthatóság, digitalizáció) állítja a középpontba. A projektben a 18-29 éves önkénteskoordinátorok korszerű, szakszerű, innovatív és a fiatalok igényeire szabott segítséget kapnak az önkéntesmenedzsmenthez.

A projektet 3 szervezet együttműködésében valósítjuk meg. A partnerszervezetek között az egyes feladatokat megosztottuk. MINDEGYIK PARTNER FELEL EGY-EGY TEMATIKUS TERÜLETÉRT, de valamennyi aktivitásban közösen veszünk részt. Caritas Szabadka felel az inklúzió témakörért, Luminosus, n.o. a fenntarthatóságért, Talentum Alapítvány a digitalizáció témakörért.

TEVÉKENYSÉGEK a projekt során:

• 5 online szakmai találkozó (kick-off és evaluation meeting, 3 szakmai workshop)
• 3 jelenléti partnerségi találkozó a jógyakorlatok megismerése érdekében tematizáltan (inklúzió, fenntarthatóság, digitalizáció)
• helyi tevékenységek: gyűjtőmunka, helyzetelemzés, igényfelmérés
• Önkéntesmenedzsment 2.0. online kézikönyv jógyakorlatainak megírása és kiadása
• fiatalok készségfejlesztése a gyakorlat-repertoár bővítő workshopon, közös tanulás
• projekteredmények terjesztése, visszajelzések elemzése.

A partnerek megismerik egymás országának jógyakorlatait, ezeket rendszerezik, és javaslatokat tesznek az önkéntesmenedzsment gyakorlatuk megújítására az inklúzió, fenntarthatóság és digitalizáció jegyében. A kifejlesztett ÖNKÉNTESMENEDZSMENT 2.0 ONLINE KÉZIKÖNYV gyakorlati ismereteket kínál, a GYAKORLAT-REPERTOÁR BŐVÍTŐ WORKSHOP motivációt és módszertani biztonságot ad a résztvevőknek. Az önkéntesek bevonása, elköteleződése intenzívebbé válik a partnereknél és a kézikönyvet használó civileknél.

A Szervezz ÖMIvel! című online kézikönyv letölthető az alábbi linkre kattintva.

A projekt kabalaállata: Hömpölygő ÖMI. Kövesd az Instagramon!

A projekt az Erasmus+ pályázati program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Related Images: