Kishegyes2

Beszámoló a kishegyesi Caritas csoport munkájáról a 2015-ben

2015.II. 17-én találkoztunk az új évben először.

Főbb témáink: 3.735,00 dinár gyűlt össze a karácsonyi gyűjtésből. Mirnics József pénztáros átadta az esperes atyának.

Ruhaneműt válogattunk: Szabadkáról, Topolyáról érkezett több zsák kabát, szövet szoknya, blúzok, ingek. Az önkéntesek szétosztottak belőle a rászoruló személyeknek.

2015.III.6. Gyűlnek az adományok a húsvéti élelmiszercsomagokba. Csokoládé, szappan, tojás, készleves került a szokásos száraz élelmiszer mellé, ami tartalmazott lisztet, cukrot, sót, olajt, rizsát és tésztát.

2015.III.24. Csomagok készültek Húsvétra. Az aktivisták és az esperes atya hordta szét a faluba a megajándékozott 35 személynek.

Május első vasárnapján részt vettük az anyák napi ünnepségen, ami szentmisével kezdődött, majd felvonulás és több szép program amit a falu civil szervezetei közösen készítettek.

Május harmadik vasárnapján betegek miséje volt templomunkban. Előkészítettük a szállítást, telefonon értesítettük betegeinket, és összehangoltuk az autós aktivisták munkáját. Az aktivisták süteményt készítettek, valamint a hitközség aktív asszonyai teát, szörpöt osztottak, bőven volt kifli is, amit az esperes atya biztosított. Szép számmal jöttek el a betegek kísérőikkel, legalább 15-18 autós személyt tudtunk felkérni a betegszállításra. A Caritas munkatársai mellett jelen volt a Geronto-szolgálat munkaközössége és felhasználók is.

A nyári hónapokban folytattuk a beteg, idős személyek látogatását és lelki megerősítését.

Augusztusban ellátogattunk Csantavérre, az „István a Király” előadásra, szervezetten, több autóval. Nagyon szép élmény volt mindannyiunknak.

A Caritas csoport önkéntese jelentkezett a Reggeli Ima elnevezésű imalap horvát nyelvről magyarra fordító munkára, és ezt a feladatot azóta is ellátja önkéntesen. Sok betegünk szereti és kéri az imalapot.

2015.X.6-án megint összeült a csoport. Készítettünk egy listát azokról a személyekről, akiket október 17-én a szegénység elleni küzdelem világnapján megajándékozunk. Esperes atya támogatta az ötletet, hét család kapott csomagot, egy-egy kiló szárazkekszet illetve csokoládés kekszet, rizsát és fogkrémet adományoztunk támogatóinknak köszönve. Megajándékozottjaink, nagycsaládosok, ágyhoz kötött betegek és szegény sorsú embertársaink voltak.

2015.XII. 1. A Caritas csoport gyűjtése: 40  karácsonyi csomag készült. A névsort közösen állítottuk össze. A csomagba került rizsa, tészta, liszt, cukor, olaj, só, alma, édesség és sütemény. Az önkéntesek és az esperes atya vállalta a szétszállítást.

2015.XII.25. Karácsonyi gyűjtésből 3.670,00 dinár gyűlt össze, amit az esperes atyának átadott a pénztáros.

Related Images: